Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Więcej informacji o Cookies. Czytaj więcej...

Julia Stanik - absolwentka Publicznego Technikum nr 2



Piotr - absolwent Publicznego Technikum nr 2



Mario Zdera - absolwent Publicznego Technikum nr 2



Jadzia Wojciechowska - absolwentka Publicznego Technikum nr 2

 

 

 

Technik obsługi turystycznej -„Nie mogłam wybrać lepiej!”
Tak twierdzi Jadzia Wojciechowska,
dzisiaj studentka angielskiego UNIVERSITY OF SUNDERLAND,
przygotowująca się do pracy stewardessy
u naszego narodowego przewoźnika.

Zachęcona szkolną praktyką w Hiszpanii,
którą zawsze wpisuje do CV, zaraz po maturze ruszyła w świat
dzięki programowi „AU PAIR”.
Zwiedziła Stany Zjednoczone, Kubę, Meksyk, Hawaje.

Dzięki cudownemu gronu pedagogicznemu
oraz zgranej klasie uczęszczanie na lekcje
było jedną wielką przyjemnością, wspomina Jadzia.

Patrycja Mazurkiewicz - absolwentka Publicznego Technikum nr 2

 

 

Kończąc technikum i zdobywając zawód technika hotelarstwa
Patrycja Mazurkiewicz nie myślała o tym, że sama zostanie nauczycielem.

Teraz stojąc po drugiej stronie biurka czuje ogromną satysfakcję
- może nie tylko przekazywać wiedzę,
ale tworzyć wspomnienia organizując różnego typu akcje, konkursy,
wycieczki, pomagając uczniom potrzebującym.

Właśnie wspomnienia dają jej siłę i inspirują:
wspaniała klasa, zaangażowana w życie szkoły,
prawdziwi przyjaciele i motywujący nauczyciele.

Piotr Józef - absolwent Publicznego Technikum nr 2

 

 

 

Piotr Józef uczęszczał do klasy o profilu technik handlowiec,
dzięki czemu, jak twierdzi, zdobył wiedzę i umiejętności,
które można wykorzystać nie tylko w tym zawodzie.

Obecnie studiuje geografię- specjalność meteorologiczno-hydrologiczną
na UAM-ie w Poznaniu.
Dodatkowo kształci się w zawodzie nauczyciela przyrody i geografii.
Swoją przyszłość wiążę z ochroną i kształtowaniem
szeroko rozumianego środowiska.

Szkołę i cztery lata w niej spędzone wspomina zawsze z uśmiechem na twarzy.
Podkreśla, że ta szkoła to nie tylko żmudna nauka, ale zagraniczne praktyki,
wyjazdy, wycieczki
oraz wiele innych ciekawych wydarzeń!

Anna Polańska - absolwentka Publicznego Technikum nr 2

 

 

 

Nigdy nie żałowała, że wybrała technikum turystyczne,
choć wybór nie należał do najłatwiejszych.

Anna Polańska studiuje dzisiaj pedagogikę wczesnoszkolną
i z rozrzewnieniem wspomina wspaniałą
szkolną atmosferę, przyjaciół z klasy, nauczycieli,
których przekazywanie wiedzy jest pasją.

Daniel Bewko - absolwent Publicznego Technikum nr 2

 

 

 

Kiedy ukończył kierunek: technik żywienia i usług gastronomicznych z elementami dietetyki był już mistrzem carvingu.

Daniel Bewko twierdzi, że do rozwoju i doskonalenia
zainspirowali go nauczyciele, zwłaszcza pan Piotr Wasik.

Kiedyś „Talent kulinarny ZSZ4” dzisiaj brązowy medalista
Olimpiady Kulinarnej IKA 2020 w Stuttgarcie.

Teresa Wolny - absolwentka Publicznego Technikum nr 2

 

 

 

Absolwentka kierunku technik hotelarstwa-Teresa Wolny,
obecnie uczy się nowego zawodu, chce zostać
technikiem dentystycznym w Niemczech.

Żartuje, że przygotowując słodkości wspomina czas nauki-to wpływ
pobytu w szkole gastronomicznej, której nie da się zapomnieć.

“Często wracam do czasów szkolnych, bardzo miło wspominam lekcje.
Panie z biblioteki czy sekretariatu najlepsze na świecie były przemiłe,
zawsze służyły radą i z uśmiechem na twarzy zawsze pomagały,
zresztą wszyscy i wszystko było super.
Wspaniały czas, którego nie da się i nie chce zapomnieć”
- wspomina Tresa Wolny.

Piotr Wasik - absolwent Publicznego Technikum nr 2

 

Nazywam się Piotr Wasik, a w ZSZ4 w Opolu uczyłem się zawodu
technik organizacji usług gastronomicznych.

Z czym kojarzy mi się nasza szkoła? Na początek z niezłym stresem.
Przesiadka z gimnazjum w niewielkiej, rodzimej miejscowości do dużego, oddalonego o 40 km zespołu szkół w mieście wojewódzkim - wtedy był to dla mnie wielki krok.
Drugie skojarzenie - szok. Tutaj nikt nas nie dzielił, nauczyciele byli pozytywnie, wręcz przyjacielsko nastawieni. Czasem miało się ochotę zwyczajnie z nimi pogadać.
Trzecie skojarzenie - lekcje praktyczne, gotowanie, pieczenie, obsługa kelnerska.
O tak... ta nutka zazdrości w oczach znajomych z "ogólniaków",kiedy w pociągu, w drodze powrotnej do domu opowiadało się jaki był dziś fantastyczny dzień!
Wiecie o co chodzi.