Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Więcej informacji o Cookies. Czytaj więcej...

DZIĘKUJEMY PRACOWNIKOM MARKETU ,, OBI”!

 

 

Uczniowie klasy II Technikum Handlowego mieli możliwość skonfrontowania wiedzy teoretycznej z zakresu organizacji i zarządzania placówką handlową z praktyką. Dzięki profesjonalnym i bogatym w praktyczną wiedzę prelekcję pracowników ,, OBI „ przyszli handlowcy mogli zgłębić tajniki handlu i obsługi klienta . Dziękujemy i mamy nadzieję na dalsze owocne spotkania.

 

Poszerzamy nasze horyzonty

Muzeum Gazownictwa w Paczkowie uznawane za jedną z najcenniejszych wizytówek turystycznych na mapie Opolszczyzny, pozytywnie odpowiedziało na zaproszenie pani Jowity Budzińskiej, nauczyciela przedmiotów turystyczno-ekonomicznych. Dzięki temu uczniowie z klasy 3 TOT Publicznego Technikum nr 2 uczący się na kierunku obsługa ruchu turystycznego mieli okazję wziąć udział w rozgrywce gry planszowej przygotowanej przez Muzeum Gazownictwa z Paczkowa o charakterze ekonomiczno-historycznej pod nazwą „Oil City – galicyjska gorączka czarnego złota”.

Czytaj więcej:

Jarmark Świąteczny w Krakowie

W dniu 04.12.2018 r. uczniowie klasy 3 tot oraz 3 tho wzięli udział w wycieczce dydaktycznej do Krakowa. Podczas wycieczki zwiedziliśmy najbardziej znane zabytki Krakowa jak Barbakan, Brama Floriańska, Rynek z Kościołem Mariackim i Sukiennicami. Oprócz tego wybraliśmy się również w mniej oczywiste miejsca jak Muzeum Bursztynu, oraz Muzeum Sztuki Współczesnej. Ostatnim elementem wycieczki był udział w jarmarku świątecznym na krakowskim rynku, gdzie ozdoby świąteczne i wypieki wprowadziły nas w nastrój zbliżających się świat. Wybrani uczniowie mieli również możliwość wdrożenia się w rolę pilota.

SZLAKIEM ZAKŁADÓW GASTRONOMICZNYCH OPOLA

W dniu 13 listopada 2018 r. uczniowie trzecich klas technikum żywienia i usług gastronomicznych odwiedzili zakłady gastronomiczne. Zapoznali się z wyposażeniem, wystrojem, asortymentem potraw i napojów oferowanych przez lokale gastronomiczne na terenie miasta Opola. Zwrócili uwagę na specyfikę i grupę odbiorców, do których jest kierowana oferta danego zakładu. Byliśmy w restauracjach, kawiarniach i barach m. in.: Maska, Laboratorium, Venezia, Rzymskie Wakacje, Cellarium, Kawiarnia Lwowska, Wintydż, Wegeneracja, Delikatesy, Nad Stawem. Dla uczniów była to niepowtarzalna możliwość połączenia teorii z praktyką. Pracownicy zakładów chętnie odpowiadali na pytania uczniów i w ciekawy sposób poszerzyli wiedzę z zakresu branży gastronomicznej. Wycieczka przedmiotowa została zorganizowana przez nauczycielki kształcenia zawodowego branży gastronomicznej Alicję Świczewską – Koss, Joannę Pater i Jolantę Radwańską – Rawecką.

Wykład i ćwiczenia laboratoryjne na Politechnice Opolskiej.

Kontynuując wzajemną współpracę z Politechniką Opolską uczniowie klasy 3 b technium żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielami Joanną Pater i Jolantą Radwańską – Rawecką w dniu 14.11.2018 r uczestniczyli w zajęciach edukacyjnych. Pracownicy naukowi Katedry Inżynierii Biosystemów na Wydziale Inżynierii Produkcji i Logistyki przygotowali wykład pt.: ,,Dziesięć błędów żywieniowych” oraz ćwiczenia laboratoryjne dt.:

Czytaj więcej:

Warsztaty w Wyższej Szkole Bankowej w Opolu

Nie ma nic lepszego niż nauka poprzez działanie!W piątek 17.11.2018 uczniowie klasy I toż uczestniczyli w warsztatach organizowanych przez WSB Opole. Podczas zajęć uczniowie poznawali tajniki wystąpień publicznych, znaczenie gestów oraz dowiedzieli się, w jaki sposób radzić sobie z tremą. Dzięki zdobytej wiedzy na pewno poradzą sobie w przyszłości podczas wystąpień publicznych! Dziękujemy Wyższej Szkole Bankowej w Opolu za zorganizowanie kolejnego ciekawego warsztatu.

Czytaj więcej:

Strona 1 z 6