Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Więcej informacji o Cookies. Czytaj więcej...

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Innowacje:
- dietetyka
- coach zdrowia i zdrowego stylu życia

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH  to zawód przyszłości.

Współczesna moda na szczupłą sylwetkę skutecznie wymusza na rynku pracy obecność profesjonalnie wykwalifikowanych specjalistów ds. żywienia człowieka.

Jeżeli chcesz:

  • zostać indywidualnym trenerem dietetycznym,
  • uczestniczyć w procesie świadomego tworzenia urozmaiconych programów żywnościowych,
  • określać zasady prawidłowego żywienia swojego i potencjalnych klientów
    w zależności od ich preferencji,
  • zostać przedsiębiorcą, który planuje, potem organizuje i prowadzi działalność produkcyjną, handlową i rachunkową w zakładach gastronomicznych,
  • nauczyć się skutecznie organizować i nadzorować obsługę konsumenta,
  • świadomie budować markę własnych produktów i usług,
  • zadbać o rynkowy wizerunek zakładu gastronomicznego,
  • stosować nowoczesne metody i techniki zarządzania,
  • oraz obsługiwać maszyny i urządzenia gastronomiczne zgodne z najnowszymi trendami.

Jesteś we właściwym miejscu! Z nami nauczysz się tego wszystkiego!

Na absolwentów Publicznego Technikum Nr 2 kształcącego w zawodzie:
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH  czekają atrakcyjne miejsca pracy:

  • w restauracjach, barach, kawiarniach,
  • przy organizacji żywienia zbiorowego w domach wczasowych i wypoczynkowych,
  • w stołówkach, w domach opieki,
  • we własnym zakładzie,
  • w miejscach obsługi klienta, w których organizuje się bale, wesela i inne przyjęcia okolicznościowe,
  • przy projektowaniu i aranżowaniu wnętrz sal konsumpcyjnych.

 

Patron szkoły

CWAG Włącz duży kontrast