- Szczegóły
- Utworzono: niedziela, 02, marzec 2014 14:31
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Innowacje:
- dietetyka
- coach zdrowia i zdrowego stylu życia
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH to zawód przyszłości.
Współczesna moda na szczupłą sylwetkę skutecznie wymusza na rynku pracy obecność profesjonalnie wykwalifikowanych specjalistów ds. żywienia człowieka.
Jeżeli chcesz:
- zostać indywidualnym trenerem dietetycznym,
- uczestniczyć w procesie świadomego tworzenia urozmaiconych programów żywnościowych,
- określać zasady prawidłowego żywienia swojego i potencjalnych klientów
w zależności od ich preferencji, - zostać przedsiębiorcą, który planuje, potem organizuje i prowadzi działalność produkcyjną, handlową i rachunkową w zakładach gastronomicznych,
- nauczyć się skutecznie organizować i nadzorować obsługę konsumenta,
- świadomie budować markę własnych produktów i usług,
- zadbać o rynkowy wizerunek zakładu gastronomicznego,
- stosować nowoczesne metody i techniki zarządzania,
- oraz obsługiwać maszyny i urządzenia gastronomiczne zgodne z najnowszymi trendami.
Jesteś we właściwym miejscu! Z nami nauczysz się tego wszystkiego!
Na absolwentów Publicznego Technikum Nr 2 kształcącego w zawodzie:
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH czekają atrakcyjne miejsca pracy:
- w restauracjach, barach, kawiarniach,
- przy organizacji żywienia zbiorowego w domach wczasowych i wypoczynkowych,
- w stołówkach, w domach opieki,
- we własnym zakładzie,
- w miejscach obsługi klienta, w których organizuje się bale, wesela i inne przyjęcia okolicznościowe,
- przy projektowaniu i aranżowaniu wnętrz sal konsumpcyjnych.