Program Leonardo da Vinci
- Szczegóły
- Utworzono: wtorek, 11, marzec 2014 11:08
Dotyczy realizacji Programu Leonardo da Vinci będącego częścią Programu „Uczenie się przez całe życie” Tytuł projektu: Dobre tradycje maltańskich hotelarzy i restauratorów naszym wzorem działania – Good traditions of Maltese hoteliers and restaurateurs our model of operations Numer projektu – 2012-1-PL1-LEO01-27802
Program Leonardo da Vinci jest częścią programu edukacyjnego Unii Europejskiej "Uczenie się przez całe życie" (Lifelong Learning Programme). Wspiera działania w obszarze kształcenia i szkolenia zawodowego.
Program ma na celu promowanie mobilności pracowników na europejskim rynku pracy oraz wdrażanie innowacyjnych rozwiązań edukacyjnych dla podnoszenia kwalifikacji zawodowych. Wspiera także rozwiązania zwiększające przejrzystość i uznawalność kwalifikacji zawodowych w krajach europejskich a także działania wzmacniające jakość kształcenia zawodowego i ustawicznego. Program ten ukierunkowany jest na zdobywanie nowych kwalifikacji w czasie staży i praktyk zawodowych oraz na doskonalenie swoich umiejętności według nowoczesnych standardów. Niezwykle ważne jest przy tym kształtowanie otwartości i wrażliwości międzykulturowej, nauka języków obcych oraz umiejętności adaptowania się do warunków życia i pracy w różnych krajach europejskich.
Dzień Maltański w ZSZ nr 4
- Szczegóły
- Utworzono: poniedziałek, 10, marzec 2014 18:24
Dotyczy realizacji Programu Leonardo da Vinci będącego częścią Programu „Uczenie się przez całe życie” Tytuł projektu: Dobre tradycje maltańskich hotelarzy i restauratorów naszym wzorem działania – Good traditions of Maltese hoteliers and restaurateurs our model of operations Numer projektu – 2012-1-PL1-LEO01-27802
Czy można przenieść atmosferę stażu na słonecznej Malcie w nieco mniej słoneczny listopadowy dzień do Polski?
Takiemu zadaniu chcieli sprostać uczestnicy dwóch edycji projektu Leonardo da Vinci - Uczenie się przez całe życie pt. ” Dobre tradycje maltańskich hotelarzy i restauratorów naszym wzorem działania.”
Zapaszmy do oglądania relacji z dnia Maltańskiego w Kurierze Opolskim (z dnia 18.11.13 r. od 00:11:34 minuty programu)- kliknij.
SLIEM MINN MALTA BIX-XEMX POZDROWIENIA Z MALTY!
- Szczegóły
- Utworzono: niedziela, 09, marzec 2014 18:00
Dotyczy realizacji Programu Leonardo da Vinci będącego częścią Programu „Uczenie się przez całe życie” Tytuł projektu: Dobre tradycje maltańskich hotelarzy i restauratorów naszym wzorem działania – Good traditions of Maltese hoteliers and restaurateurs our model of operations Numer projektu – 2012-1-PL1-LEO01-27802
Dzięki realizacji w Zespole Szkół Zawodowych nr 4 im. Bronisława Koraszewskiego w Opolu projektu Leonardo da Vinci pod tytułem „Dobre tradycje maltańskich hotelarzy i restauratorów naszym wzorem działania” kolejna grupa uczniów szkół klas gastronomicznych i hotelarskich wyjechała na miesięczne praktyki zawodowe na Maltę. Praktykę odbywają w hotelach 3 i 4-ro gwiazdkowych(San Antonio, Santana, Dolmen, Suncres, Sunflower) oraz restauracjach(Villa Mare, Luzzu, Mirabelle). Mimo ciężkiej pracy(również dwuzmianowej) wszystkim dopisują humory. Pracodawcy doceniają umiejętności zawodowe praktykantów i powierzają im odpowiedzialne zadania.
PRAKTYKA ZAWODOWA NA MALCIE wrzesień październik 2013r. !!!
- Szczegóły
- Utworzono: niedziela, 09, luty 2014 11:03
Dotyczy realizacji Programu Leonardo da Vinci będącego częścią Programu „Uczenie się przez całe życie” Tytuł projektu: Dobre tradycje maltańskich hotelarzy i restauratorów naszym wzorem działania – Good traditions of Maltese hoteliers and restaurateurs our model of operations Numer projektu – 2012-1-PL1-LEO01-27802
Drodzy Uczniowie! Rozpoczynamy nabór na praktykę zawodową na Malcie. Praktyki będą trwały cztery tygodnie – od ok. 10 września do 08 października 2013 r. i obejmą 20 osób. Miejscem stażu będą maltańskie hotele i restauracje, a cały cykl praktyk objęty jest tytułem:„Dobre tradycje maltańskich hotelarzy
i restauratorów naszym wzorem działania”. Praktyka skierowana jest do uczniów drugich i trzecich klas reprezentujących następujące zawody: technik hotelarstwa, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych.
Praktyka na Malcie
- Szczegóły
- Utworzono: sobota, 08, luty 2014 11:01
Dotyczy realizacji Programu Leonardo da Vinci będącego częścią Programu „Uczenie się przez całe życie” Tytuł projektu: Dobre tradycje maltańskich hotelarzy i restauratorów naszym wzorem działania – Good traditions of Maltese hoteliers and restaurateurs our model of operations Numer projektu – 2012-1-PL1-LEO01-27802
Podczas pierwszego miesięcznego pobytu uczniów naszej szkoły na Malcie odbywali oni praktyki zawodowe w hotelach i restauracjach położonych w miejscowości Bugibba, która jest jednym z ważniejszych maltańskich kurortów turystycznych. Partner projektu (MHRA), zapewnił jego uczestnikom miejsca w przedsiębiorstwach hotelarskich i restauracyjnych, w których odbywali oni staże, a także zorganizował program turystyczny oraz opiekę i pomoc w trakcie realizowanych praktyk.
Uczenie się przez całe życie
- Szczegóły
- Utworzono: piątek, 07, luty 2014 10:58
Dotyczy realizacji Programu Leonardo da Vinci będącego częścią Programu „Uczenie się przez całe życie” Tytuł projektu: Dobre tradycje maltańskich hotelarzy i restauratorów naszym wzorem działania – Good traditions of Maltese hoteliers and restaurateurs our model of operations Numer projektu – 2012-1-PL1-LEO01-27802
16 tego października 2012 r. zakończyła się pierwsza część projektu „Dobre tradycje maltańskich hotelarzy i restauratorów naszym wzorem działania”, która została zrealizowana w ramach unijnego programu LEONARDO DA VINCI „Uczenie się przez całe życie”. Podczas miesięcznego pobytu na Malcie 16-to osobowa grupa uczniów naszej szkoły miała możliwość odbycia praktyk zawodowych w hotelach i restauracjach położonych w miejscowości Bugibba, która jest jednym z ważniejszych maltańskich kurortów turystycznych.