- Szczegóły
- Utworzono: niedziela, 02, marzec 2014 16:28
PIEKARZ
Jeżeli interesujesz się codziennymi posiłkami i chcesz poznać produkcją piekarską? Lubisz pracę w zespole, ale jesteś też odpowiedzialny i posiadasz zdolności manualne? Zastanów się nad wyborem zawodu piekarza.
Jeżeli chcesz:
- nauczyć się rozpoznawania, dobierania i przygotowywania surowców do produkcji wyrobów piekarskich,
- obsługiwać maszyny i urządzenia oraz sprzęt piekarski stosowany w produkcji,
- posługiwać się normami, recepturami i instrukcjami,
- planować i organizować pracę zgodnie z zasadami bhp,
- wykazać się umiejętnością pracy w zespole,
- prawidłowo korzystać z zasad zdrowego i nowoczesnego żywienia.
Na absolwentów Szkoły Branżowej I stopnia nr 1 w Opolu kształcącej w zawodzie PIEKARZ czekają atrakcyjne miejsca pracy:
- w piekarniach,
- w piekarniach w supermarketach lub punktach gastronomicznych,
- w piekarniach rzemieślniczych,
- w różnego rodzaju zakładach gastronomicznych i spożywczych,
- we własnym zakładzie branżowym.