Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Więcej informacji o Cookies. Czytaj więcej...

PIEKARZ

Jeżeli interesujesz się codziennymi posiłkami i chcesz poznać produkcją piekarską? Lubisz pracę w zespole, ale jesteś też odpowiedzialny i posiadasz zdolności manualne? Zastanów się nad wyborem zawodu piekarza.

Jeżeli chcesz:

  • nauczyć się rozpoznawania, dobierania i przygotowywania surowców do produkcji wyrobów piekarskich,
  • obsługiwać maszyny i urządzenia oraz sprzęt piekarski stosowany w produkcji,
  • posługiwać się normami, recepturami i instrukcjami,
  • planować i organizować pracę zgodnie z zasadami bhp,
  • wykazać się umiejętnością pracy w zespole,
  • prawidłowo korzystać z zasad zdrowego i nowoczesnego żywienia.

Na absolwentów Szkoły Branżowej I stopnia nr 1 w Opolu kształcącej w zawodzie PIEKARZ czekają atrakcyjne miejsca pracy:

  • w piekarniach,
  • w piekarniach w supermarketach lub punktach gastronomicznych,
  • w piekarniach rzemieślniczych,
  • w różnego rodzaju zakładach gastronomicznych i spożywczych,
  • we własnym zakładzie branżowym.

 

 

Patron szkoły

CWAG Włącz duży kontrast