Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Więcej informacji o Cookies. Czytaj więcej...

Nowoczesne gotowanie w ZSZ 4

Wojewódzki konkurs kulinarny „Regionalne Smaki” dla uczniów szkół gastronomicznych odbył się po raz czwarty w Zespole Szkół Zawodowych nr 4 im Bronisława Koraszewskiego w Opolu. Tym razem w przededniu pierwszego dnia wiosny młodzi kucharze zmierzyli się z tematem „Wielkanocne danie w nowoczesnej odsłonie” a ich potrawy oceniało jury złożone z opolskich (i nie tylko) autorytetów kulinarnych. W tym roku konkurs został objęty honorowym patronatem Prezydenta Miasta Opola oraz Opolskiego Kuratora Oświaty.

Patroni medialni konkursu to: Radio Opole, TVP3 Opole oraz portal 24opole.pl. Zmagania uczniów szkół gastronomicznych w przyrządzeniu najsmaczniejszej wielkanocnej przystawki wygrał duet z Zespołu Szkół Rolniczych z Prudnika w składzie: Pola Blak i Katarzyna Malik. Drugie miejsce wywalczyli uczniowie naszej szkoły: Daniel Bewko i Magdalena Kołek a podium zamknęli Natalia Niejadlik i Katarzyna Nonas reprezentujący ZSZ im. J. Lompy w Oleśnie. Zostały przyznane dwa wyróżnienia: dla duetu Irena Juszzcak i Weronika Kierat z ZSZ im. J. Lompy w Oleśnie oraz dla pary zawodników: Julia Stanik i Michał Bekus z naszej Czwórki. Zapraszamy do obejrzenia pełnej relacji foto-wideo na oficjalną szkolną stronę facebook /zsz4Opole oraz instagram #zsz4. Serdeczne podziękowania kierujemy do współorganizatora imprezy, firmy Rational (która była również sponsorem konkursu) a także do wszystkich sponsorów i członków jury, w tym: Animex, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Akademia Kulinarna Gold Apron, Stowarzyszenie Kucharzy Regionu Opolskiego, Kubatura, AZ Gastro, Hotel Rozdroże***, NATurek, Chef’s Culinare oraz STOLL. Dziękujemy wszystkim uczniom biorącym udział w zmaganiach oraz nauczycielom, którzy ich przygotowali. Mamy nadzieję, że zdobyliście nowe pozytywne doświadczenia i miło będziecie wspominać potyczki kulinarne w ZSZ 4 w Opolu. Zapraszamy w przyszłym roku!!!