Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Więcej informacji o Cookies. Czytaj więcej...

DZIEŃ OTWARTEJ SZKOŁY 21 marca 2019 r.

Serdecznie zapraszamy na DZIEŃ OTWARTEJ SZKOŁY 21 marca 2019 r.
godz. 8.00 – 15.00
Dyrekcja, Grono Pedagogiczne i Uczniowie ZSZ nr 4 w Opolu

Zainteresowane grupy (klasy) prosimy o telefoniczne potwierdzenie udziału w imprezie do 20 marca 2019 r.

ZOBACZ PROGRAM

Wojewódzki konkurs ,,Nie widzę przyszłości bez przedsiębiorczości, czyli podchody młodego hustlera”

 

Serdecznie zapraszamy młodzież szkół podstawowych oraz gimnazjalnych z całego województwa do pogłębiania wiedzy z podstaw przedsiębiorczości, gospodarki rynkowej oraz funkcjonowania lokalnych przedsiębiorców, w niecodzienny sposób – poprzez udział w konkursie przyjmującym formę podchodów!. Konkurs organizowany jest pod patronatem honorowym Prezydenta Miasta Opola, Marszałka Województwa Opolskiego oraz Politechniki Opolskiej, a Mecenasem Konkursu jest Firma „Kler” S.A.

Czytaj więcej...

Dziczyznę podano!

Zgłoszenia do V edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Regionalne smaki” zostały zakończone. Z przyjemnością informujemy, że 19 marca br. w kulinarne szranki stanie 15 zespołów z 8 szkół Opolszczyzny. Będziemy gościć uczestników z następujących szkół: Zespół Szkół w Gorzowie Śląskim, Zespół Szkół Rolniczych im. Tadeusza Kościuszki w Namysłowie, Zespół Szkół i Placówek Oświatowych w Nysie, Zespół Szkół Zawodowych im. Józefa Lompy w Oleśnie, Zespół Szkół Rolniczych w Prudniku, Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Strzelcach Opolskich, Zespół Szkół Budowlanych im Księcia Jerzego II Piasta w Brzegu oraz Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Bronisława Koraszewskiego w Opolu. Szykuje się smaczna rywalizacja na najlepsze danie z dziczyzny i darów lasu. Serdecznie zapraszamy!

III miejsce w finale wojewódzkim licealiady w piłce koszykowej !

 

12 marca 2019 r. odbył się finał wojewódzki licealiady w piłce koszykowej w Brzegu. Reprezentacja naszej szkoły zajęła III miejsce. Wystąpiła w składzie: Bednarska Emilia, Kowalczyk Ewa, Kula Agata, Lachowicz Julia, Maziarz Patrycja, Mazurkiewicz Jessica, Rospleszcz Sandra, Smolarek Natalia, Stiler Justyna, Szostak Kinga. Opiekun Artur Czoch.

Rozpoczynamy rekrutację na drugi wyjazd uczniów ZSZ nr 4 na staż, realizowany w ramach projektu „Staże zagraniczne szansą zatrudnienia i awansu zawodowego na europejskim rynku pracy.” 2018-1-PL01-KA102-047896

Rozpoczynamy rekrutację na drugi wyjazd uczniów ZSZ nr 4 na staż, realizowany w ramach projektu „Staże zagraniczne szansą zatrudnienia i awansu zawodowego na europejskim rynku pracy.”2018-1-PL01-KA102-047896, który będzie realizowany na Cyprze w terminie wrzesień/październik 2019. Projekt skierowany jest do uczniów Publicznego Technikum nr 2 w Opolu, kształcących się w zawodach:
- technik żywienia i usług gastronomicznych (klasa 2tg)
- technik hotelarstwa (klasa 2hot)
- technik technologii żywności (2tż) jako staż dodatkowy
- technik obsługi turystycznej (2tot).

Czytaj więcej...

Kurczak rządzi w kuchni !

W dniu 11 marca 2019 r. odbyły się w naszej szkole warsztaty gastronomiczne, których tematem przewodnim był drób. Uczniowie wzięli udział w zajęciach praktycznych zatytułowanych „Kurczak w domu i w szkole nie tylko w rosole”. Po części warsztatowej uczestnicy rywalizowali między sobą w konkursie, którego motto brzmiało: „Kurczak prosty jak w domu, nowoczesny jak w restauracji". W trakcie zmagań konkursowych uczniowie mieli możliwość wykazać się własną inwencją. Na zakończenie całego wydarzenia nagrody powędrowały do wszystkich uczestników konkursu. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z przebiegu imprezy. Więcej na oficjalnych facebookowym profilu szkoły.